از کود مایع استفاده کنیم یا از کود حیوانی؟(مزایا و معایب کود حیوانی و کود مایع)
- orginalkudadmin
- آموزش و اخبار
با پیشرفت علم و صنعت در حوزه کشاورزی و باغداری، شاهد تولید کودهای جدیدی هستیم که در گذشته خبری از آنان نبود.کودهای مایع و کودهای پودری تولید شده با فناوری نانو از جمله این موارد هستند.اورجینال کود در این مقاله سعی دارد تا با مقایسه کودهای حیوانی یا کمپوست با کودهای مایع و پودری جدید به شما کشاورزان و باغداران عزیز کمک کند تا انتخاب بهتر و مناسب تری داشته باشیدو در نتیجه محصولات بیشتر و بهتری را برداشت نمایید.
پس تا انتها همراه اورجینال کود باشید.
مزایا و معایب کود حیوانی:
کودهای حیوانی جزو کودهای سنتی هستند که از فضولات دامی به دست می آیند.
فضولات دامی پخته میشوند یا به اصطلاح کمپوست می شوند و در اختیار کشاورزان قرارا می گیرند.
مزایای کود حیوانی:
بهبود خاک:
بزرگترین مزیت کود دامی در باغ این است که این کود باعث افزایش کربن خاک و در عین حال کاهش کربن اتمسفر می شود. کربن خاک فرآیند بیولوژیکی خاک را تحریک میکند و با افزایش میکروارگانیسمها، آن را زندهتر میکند و اجازه میدهد تا مواد مغذی خاک برای گیاهانی که در خاک اصلاحشده کود رشد میکنند، راحتتر در دسترس باشند.
به دلیل ارگانیک بودن،ساختار و تهویه خاک را بهبود می بخشد، فرسایش و شستشوی نیتروژن را کاهش می دهد و ظرفیت نگهداری آب و زهکشی خاک را افزایش می دهد.
با این حال، کودهای خام می توانند حاوی موادی باشند که برای برخی گیاهان بی خطر نیستند. به همین دلیل، کودها معمولاً قبل از استفاده در باغ، کمپوست یا خشک می شوند. هنگامی که به درستی کمپوست شود، با نسبت کربن به نیتروژن 25:1 و حداقل سه تا پنج روز دمای کمپوست ثابت حداقل 131 فارنهایت (55 درجه سانتیگراد)،کود دامی عاری از آلاینده های مضر و نمک زیاد میشود.
فرآیند کمپوست مواد مغذی را به شکلی تجزیه میکند که جذب آن ها در گیاهان آسانتر است .
استفاده مجدد از فضولات دامی و هزینه کمتر
کود دامی معمولاً به راحتی به دست می آید.بسیاری از افرادی که دامداری دارند منابع بی پایانی دارند و از لحاظ هزینه مناسب تر هستند.
مضرات کود حیوانی:
انتقال بیماری از دام:
اگر کود دامی به صورت خام استفاده شود و یا درست کمپوست نشود، باعث انتقال بیماری و یا هورمونهایی می شود که به دام داده میشود.
خبر بد این است که حتی کود کمپوست شده همچنان می تواند هورمون ها، آنتی بیوتیک ها، دانه های علف های هرز زنده، آفت کش ها و بیماری ها را حفظ کند و به محصولات غذایی اضافه شوند.
فلزات سنگین
فلزات سنگینی کی دیگر از نگرانی ها هستند. مواد شیمیایی اغلب توسط حیوانات جذب میشوند و با کمپوست شدن کود از بین نمیروند. کودهای خام به ویژه خطرناک هستند و می توانند سطوح بالایی از اسکاتول، ایندول و سایر فنل ها را آزاد کنند که توسط محصولات غذایی جذب می شوند.
آلودگی محیط زیست
اجزای اضافی از خاک شسته شده و به آبراهه ها می ریزند. نیتروژن اضافی در آب باعث شکوفایی جلبک ها و سایر اثرات می شود. مس یک افزودنی در بسیاری از خوراک طیور است. کود مرغ این مس را حفظ می کند و می تواند تا حدی سمی در خاک رسوب کند و ریشه گیاه را بسوزاند.
اسیدی شدن خاک
استفاده مداوم از کودهای دامی میتواند منجر به اسیدی شدن خاک در طول زمان شوند و در عین حال کلسیم را که یک ماده معدنی ضروری برای گیاهان است نیز کاهش دهند. کود باید کشت شود تا موثرتر باشد. این عمل، خاک را خالی می کند و آن را برای شسته شدن بیشتر و از دست دادن خاک سطحی باز می کند.
همه محصولات به یک اندازه رشد نمیکنند
به دلیل این که در کودهای دامی درصد مواد مغذی به درستی تعیین نشده و به نسبت مساوی یا متعادل در تمام کود پخش نشده در زمان باردهی محصول شاهد پراکندگی رشد محصولات هستیم و باغ یا مزرعه یکدستی نخواهیم داشت.
سطح پایین مواد مغذی
در کودهای دامی سطح مواد مغذی مورد نیاز گیاهان و درختان نسبت به کودهای مایع بسیار پایین تر هست.
و از آنجا که مقدار زیاد کود های دامی گیاه را می سوزاند عملا با کود دامی نمیتوان مواد مغذی مورد نیاز گیاه را تامین کرد.
مزایا و معایب کودهای پودری:
کودهای پودری از فشرده سازی مواد مغذی مورد نیاز گیاهان به دست می آیند.
درنتیجه برای آژاد سازی آنها باید با آب مخلوط شوند.
کودهای پودری را می توان به دو دسته آلی یا شیمیایی تقسیم کرد. آنها از نظر مخلوط شدن با خاک سودمند هستند. هنگامی که مستقیماً با خاک مخلوط می شود، مواد مغذی موجود در کود به خاک اضافه می شود. با آبیاری مواد مغذی از ریشه گرفته می شود.
از آنجایی که کود در ساختار کوچک پودر مانند است، به راحتی با خاک مخلوط می شود. در عین حال می توان آن را به راحتی وارد بدن گیاه کرد. اگر کود به جای پودر، ساختار بزرگتری داشت، جذب کود برای گیاه بسیار مشکل بود و حتی مواد مغذی با خاک مخلوط نمی شد. کودهای پودری با خاک مخلوط می شوند و با ریشه گیاهان وارد گیاه می شوند.
مزایای کود های پودری:
بهبود ساختار خاک:
کودهای پودری ساختار خاک را که قبلاً از کودهای دامی استفاده می شد تنظیم می کند و اطمینان حاصل می کند که اثرات منفی از بین بروند. ساختار خاکهایی که سالها در آن کودهای شیمیایی استفاده میشده است، خراب شده و غیرمولد شده است. کودهای پودری خاک را به روشی طبیعی سازماندهی و درمان می کنند.
آسانی استفاده:
کودهای پودری فقط از طریق آبیاری قابل استفاده هستند. زیرا مواد مغذی به صورت فشرده هستند و باید با آب مخلوط شده و وارد زمین شوند. لذا استفاده از آنها آسان است .
ماندگاری طولانی:
کودهای پودری به دلیل این که خشک شده اند ماندگاری طولانی تری دارند و دچار قارچ یا کپک نخواهند شد به شرطی که در جای مرطوب نباشند.
سهولت حمل و نقل:
کودهای پودری فشرده و سبک هستند و هزینه های حمل و نقل را برای مقادیر عمده کاهش می دهند.
سفارشیسازی:
کودهای خشک امکان سفارشیسازی دقیق فرمولها و غلظتهای مواد مغذی را فراهم میکنند و نیازهای خاص محصول را برآورده میکنند.
معایب کودهای پودری:
جامد بودن کود:
برای این که کود پودری قابل استفاده شود باید تبدیل به مایع شود. یعنی در آب حل بشود. این امر در مقایسه با کود مایع یک نکته منفی به حساب می آید.
سرعت کم جذب مواد مغذی:
بعضی از مواد مغذی مانند فسفر در حالت جامد سرعت جذب کمتری دارند.
یکسان نبودن توزیع مواد مغذی در کود:
محتوای مواد مغذی در هر قطره کود مایع یکسان است، در حالی که دانه های دانه دارای اجزای مغذی جداگانه در هر گرانول(کود پودری) هستند.
کود مایع
جدیدترین نوع کودها ، کودهای مایع هستند. این نوع کودها به دلیل تولید با اندازه گیری دقیق مواد مغذی گیاهان نیازهای درختان و گیاهان را به میزان مورد نیاز آنان برطرف میکند نه بیشتر و نه کمتر
مزایای کودهای مایع
کاربرد آسان
استفاده از کودهای مایع به دو صورت محلول پاشی و آبیاری انجام میشود.
در روش محلول پاشی کافی است شما کود را با یک دستگاه سم پاش و یا آب پاش روی برگ ها بریزید.ودر روش آبیاری کافی است در زمان آبیاری زمین کود را وارد آب کنید.
تحرک بیشتر در خاک
کودهای مایع در خاک تحرک بیشتری دارند و می توانند در زیر زمین تا ریشه های گیاهی که دسترسی به آن سخت است پخش شوند.
جذب آسان تر توسط گیاهان
کودهای دانه ای باید قبل از جذب گیاهان در آب تجزیه شوند، اما گیاهان می توانند بلافاصله کودهای مایع را جذب کنند.
جبران سریع کمبودهای درختان و گیاهان
اگر گیاهان با کمبود مواد مغذی دست و پنجه نرم می کنند، کودهای مایع تسکین فوری می دهند و همچنین می توانند به سرعت رشد گیاهان سالم را تقویت کنند.
توزیع متوازن کود در تمام محلول
دانه های جداگانه کودهای دانه ای ممکن است حاوی مقادیر نابرابر مواد مغذی باشند، در حالی که مواد مغذی در کودهای مایع به طور مساوی در یک پایه مایع توزیع می شوند. در نتیجه کودهای مایع اغلب پوشش یکنواخت تری را در باغ ایجاد می کنند.
کاهش آفات کشاورزی
کود مایع کمتر احتمال دارد آفات حفاری را جذب کنند. کودهای گرانول گاهی اوقات می توانند جوندگانی را که بسترهای باغ را حفر می کنند جذب کنند. کودهای مایع برای مدت طولانی در سطح خاک باقی نمی مانند و باعث می شود که برای حیوانات جذابیت کمتری داشته باشند.
فناوری نانو در تولید کود مایع جنریت
نانوتکنولوژی، قلمروی نو ظهور در علم، به بررسی دستکاری و کاربرد مواد در مقیاس نانو، معمولاً 1 تا 100 نانومتر، می پردازد.
این حوزه جذاب، نوآوری هایی را در بخش های مختلف به وجود آورده است و روش های سنتی را که دارای مشکلاتی بودرا، متحول کرده است.
در حوزه کشاورزی، فناوری نانو مایعات به عنوان زیرمجموعه محوری فناوری نانو ظاهر می شود. اینها فرمولاسیون مایع تخصصی حاوی نانوذرات هستند که نیازهای کشاورزی خاص را برآورده می کنند.
تلاقی فناوری نانو و کشاورزی از طریق نانو مایعات، نویدبخش تعریف مجدد شیوههای کشاورزی است و آنها را پایدارتر، کارآمدتر و مولدتر میکند. همانطور که عمیقتر میشویم، پتانسیل عظیم فناوری نانو مایع در شکلدهی مجدد آینده کشاورزی را کشف خواهیم کرد.
معایب کودهای مایع
تنها عیب کودهای مایع را میتوان هزینه بالاتر آن ها نسبت به کودهای دانه ای یا گرانول و کودهای دانی دانست.
ولی از آنجا که میزان بازدهی محصولات با استفاده از این نوع کودها به شدت افزایش پیدا مینکد استفاده از کودهای مایع به صرفه هستند.
نتیجهگیری:
با توجه به مزایا و معایب کود حیوانی و کود مایع، مشخص است که هر دو نوع کود دارای مزایا و معایبی هستند. برای انتخاب بهینه بین این دو نوع کود، باید عوامل مختلفی مانند نوع محصول، شرایط محیطی و اقتصادی، و نیازهای گیاهان را در نظر گرفت. توصیه اورجینال کود استفاده منطقی و درست از کودهای مایع هستند که فناوری جدیدی دارند و بازدهی محصولات شما را افزایش می دهند.